Idei pentru reamenajarea balconului sau terasei ca să te bucuri de vara

Odată cu venirea verii, tot mai mulți dintre noi suntem în căutare de idei pentru reamenajarea balconului sau a terasei. Fie că ne dorim multă verdeață sau doar un loc de relaxare bine aerisit și luminos, balconul sau terasa sunt locul potrivit. Iată câteva idei din care să te inspiri pentru amenajarea balconului.

Idei pentru reamenajarea balconului sau terasei ca să te bucuri de vara

CUPRINS:

 • Ce este bine să știi înainte de reamenajarea balconului sau terasei
 1. Stabilește un obiectiv
 2. Stabilește un buget
 3. Măsoară spațiul
 4. Reguli urbanistice
 5. Siguranța
 6. Protecție
 7. Pardoseala
 8. Mobilierul
 9. Plante
 10. Iluminatul
 11. Elemente decorative
 • Idei pentru reamenajarea balconului sau terasei
 1. Amenajarea balconului cu vegetație și flori
 2. Zonă de relaxare cu hamac sau șezlong
 3. Birou în aer liber
 4. Spațiu pentru relaxare nocturnă
 5. Reamenajarea balconului pentru lectură în aer liber
 6. Spațiu pentru yoga și meditație
 7. Reamenajarea balconului sau terasei ca un loc de joacă
 8. Mini-bar pentru cocktailuri răcoritoare

Ce este bine să știi înainte de reamenajarea balconului sau terasei

Amenajarea balconului sau terasei este o modalitate minunată de a transforma un spațiu în aer liber într-un loc confortabil și plăcut, unde să te poți relaxa, socializa sau petrece timpul liber. Pentru a obține rezultate satisfăcătoare, este important să iei în considerare câteva aspecte și să fii atent la detalii.

Stabilește un obiectiv

Începe prin a-ți clarifica scopurile pentru spațiul respectiv. Dorești să creezi o zonă de relaxare personală, un loc pentru petreceri sau un spațiu de lucru în aer liber? Aceste obiective vor ghida deciziile pe care le vei lua în procesul de amenajare.

Stabilește un buget

Stabilește un buget clar pentru reamenajarea balconului sau terasei. Acesta va influența alegerile tale, inclusiv materialele, mobilierul și alte accesorii pe care le poți achiziționa.

Măsoară spațiul

Efectuează măsurători precise ale balconului sau terasei tale pentru a ști exact cât spațiu ai la dispoziție. Astfel, vei putea alege mobilierul și decorațiunile potrivite, fără riscul de a le supraaglomera sau de a rămâne cu un spațiu subutilizat.

Reguli urbanistice

Verifică regulile și normele comunității în care locuiești cu privire la amenajarea balconului sau terasei. Poate fi necesar să obții aprobarea asociației de proprietari sau a administrației clădirii pentru anumite modificări majore, dacă va fi cazul.

Siguranța

Asigură-te că structura balconului sau terasei este în stare bună și că nu există probleme de siguranță. Verifică podeaua, balustradele și elementele de fixare înainte de a începe procesul de amenajare.

Protecție

Dacă balconul sau terasa nu sunt acoperite, ia în considerare instalarea unui acoperiș, unui pergament sau unor jaluzele pentru a te proteja de ploaie, soare intens sau vânt puternic.

Pardoseala

Optează pentru o pardoseală rezistentă, ușor de întreținut și adecvată pentru mediul exterior. Opțiunile pot include lemnul tratat pentru exterior, gresie, piatră sau podele compozite.

Mobilierul

Alege mobilier care să se potrivească cu stilul și scopul spațiului. Obține piese confortabile, potrivite pentru exterior, care să reziste la expunerea la soare și umiditate.

Plante

Plantele aduc viață și culoare spațiului. Alege plante care rezistă la condițiile de lumină și temperatură de pe balcon sau terasă și asigură-te că ai un sistem de irigare adecvat. Iluminatul Instalează un iluminat potrivit, astfel încât să poți folosi balconul sau terasa și pe timpul serii sau în condiții de lumină scăzută. Opțiunile includ lămpi de exterior, lumini solare sau șiraguri luminoase.

Elemente decorative

Adaugă accente decorative care să reflecte personalitatea și gusturile tale. Paturi, perne, lumânări, covoare și alte elemente pot aduce o notă de farmec și stil spațiului tău.

Idei pentru reamenajarea balconului sau terasei

Amenajarea balconului sau terasei poate fi o experiență plăcută și creativă. Cu puțină planificare și atenție la detalii, vei transforma acest spațiu într-un colț personal de paradis în aer liber, unde te vei bucura de momente relaxante și plăcute.

Amenajarea balconului cu vegetație și flori

Transformă balconul sau terasa într-o mică oază verde, unde să poți cultiva flori, plante aromatice și chiar legume. Poți folosi ghivece sau jardiniere de diferite dimensiuni pentru a crea un design atrăgător și funcțional. Alegerea plantelor rezistente și adaptate la condițiile locale este esențială pentru succesul unei grădini urbane.

Grădina urbană aduce natura mai aproape de casă, îmbunătățește calitatea aerului și poate fi o sursă de hrană proaspătă și sănătoasă.

Alege jardiniere și ghivece de diferite dimensiuni și forme, pentru a crea un aspect variat și a aprovecha spațiul în mod eficient. Poți alege modele din teracotă, plastic sau lemn tratat pentru exterior.

Optează pentru plante și flori rezistente la condițiile de vreme și ușor de întreținut. Plantele aromatice, cum ar fi busuiocul, menta, cimbrul și rozmarinul, sunt o opțiune excelentă pentru o grădină urbană, deoarece pot fi folosite și în bucătărie.

Zonă de relaxare cu hamac sau șezlong

Dacă vrei să transformi balconul sau terasa într-un loc perfect pentru relaxare, poți opta pentru șezlonguri confortabile sau hamace suspendate. Completează atmosfera cu perne moi, pentru a crea un loc liniștit în care să te poți odihni și citi o carte.

Pentru a te proteja de soarele puternic, instalează o umbrelă mare sau un cort retractabil. Asigură-te că ai la îndemână o masă auxiliară pentru a ține băuturile, cărțile sau alte obiecte personale.

Un colț de relaxare este perfect pentru a te deconecta de agitația cotidiană și pentru a te bucura de momente de liniște și relaxare în aer liber.

Birou în aer liber

Dacă ai nevoie de un colț de lucru în afara casei, amenajează balconul sau terasa ca un birou în aer liber. Asigură-te că ai o masă suficient de mare pentru laptop și alte echipamente necesare, precum și o canapea sau o plantă care să aducă un plus de inspirație.

Asigură-te că ai acces la o priză electrică pentru a putea încărca laptopul și alte dispozitive.

Lucrul în aer liber poate fi stimulativ și revigorant, contribuind la sporirea productivității și a creativității. Adaugă o plantă de interior sau un element natural, cum ar fi o cască de apă, pentru a crea o atmosferă mai plăcută și relaxantă în timpul lucrului.

Spațiu pentru relaxare nocturnă

Dacă dorești să te bucuri de serile în aer liber, adaugă iluminat ambiental, cum ar fi lumânări, lămpi suspendate sau proiectoare cu LED-uri, pentru a crea o atmosferă relaxantă și romantică.

Un balcon sau o terasă iluminată corespunzător în timpul serii îți oferă posibilitatea de a te relaxa după o zi lungă și de a contempla cerul înstelat. Pentru a completa atmosfera relaxantă, poți reda muzică ambientală sau sunete naturale, cum ar fi sunetul valurilor sau cântecul păsărilor.

Descoperă și cele mai frumoase melodii pe care să asculți când ești singur.

Reamenajarea balconului pentru lectură în aer liber

Alege un fotoliu sau o canapea confortabilă, cu perne moi, unde să te poți relaxa și citi cărți în aer liber.

Adaugă o masă laterală sau un coș de răchită pentru a ține băuturile, ceaiul sau cafeaua în timpul lecturii.

Instalează o lampă de citit sau lămpi de perete cu lumina orientabilă pentru a te bucura de lectură și în timpul serii.

Adaugă plante și flori în jurul colțului de lectură pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă.

Decorarea cu perne moi și covoare va adăuga confort și farmec spațiului de lectură.

Spațiu pentru yoga și meditație

Asigură-te că ai o suprafață moale și confortabilă, cum ar fi un covor sau o saltea de yoga, pentru a practica aceste activități.

Decorarea cu plante, flori și pietre poate contribui la crearea unei atmosfere liniștite și relaxante. Instalează un sistem audio pentru a reda muzică ambientală sau sunete naturale, care să te ajute să te concentrezi și să te relaxezi.

Asigură-te că ai suficient iluminat în timpul practicării yoga sau meditației, mai ales dacă preferi să faci aceste activități în serile târzii.

Pentru a te odihni după practicarea exercițiilor de yoga sau meditație, creează un colț de relaxare.

Reamenajarea balconului sau terasei ca un loc de joacă

Creează o zonă specială pentru copii, cu o suprafață de joacă moale, cum ar fi un covor sau o saltea, unde să se poată juca în siguranță. Adaugă mese și scaune mici, casă de jucărie, tobogan sau alte jucării pentru copii, în funcție de vârsta și interesele lor.

Poți crea un spațiu tematic pentru copii, cu personajele preferate sau cu o temă specifică, cum ar fi o grădină magică sau o zonă de piraterie. Adaugă elemente interactive, cum ar fi tabla de desen sau muzică ambientală, pentru a stimula creativitatea și joaca.

Foarte important, ia măsuri de siguranță suplimentare pentru ca cei mici să nu fie în pericol!

Mini-bar pentru cocktailuri răcoritoare

Dacă ai un balcon sau o terasă generoasă, amenajează un bar mic, cu suporturi pentru pahare și rafturi pentru a depozita băuturile preferate. Instalează un blender sau alte aparate necesare pentru a pregăti cocktailurile preferate. Alege sticle frumos decorate și accesorii pentru cocktailuri pentru a completa atmosfera de bar.

Alege o masă și scaune înalte, specifice barurilor, pentru a petrece timp de calitate cu prietenii sau familia. Instalează iluminat corespunzător pentru a crea o atmosferă relaxantă și potrivită pentru savurat cocktailuri.