Cum să folosești zațul de cafea în casă și grădină. Întrebuințări de care nu știai

Zațul de cafea poate fi refolosit cu mare succes în casă și grădină. Așadar, indiferent dacă te bucuri de câte o ceașcă de cafea ocazional sau bei mai multe zilnic, nu trebuie să scapi de zațul de cafea.

Cum să folosești zațul de cafea în casă și grădină. Întrebuințări de care nu știai

CUPRINS:

  • Iată trei moduri de a folosi zațul de cafea în grădină
  1. Zațul de cafea la flori- ca îngrășământ
  2. Zațul de cafea pentru fertilizare
  3. Zațul de cafea pentru compost
  • Ce mai poți face cu zațul de cafea
  • Zațul de cafea- scrub pentru corp
  • Zațul de cafea pentru celulită
  • Zațul de cafea- lumânări de casă
  • Zațul de cafea scapă animalele de purici
  • Zațul de cafea neutralizează mirosurile

Ce să faci cu zațul de cafea? În timp ce majoritatea dintre noi îl aruncăm imediat în coșul de gunoi, ar trebui să te gândești mai bine și să afli cum îl poți folosi în interior și în exterior.

Iată trei moduri de a folosi zațul de cafea în grădină

Zațul de cafea la flori- ca îngrășământ

Atunci când este utilizat corect, zațul de cafea poate fi un plus excelent pentru grădina ta. Mulți grădinari consideră că este un mod sigur, natural și eficient de a-și îngriji grădinile fără a utiliza substanțe chimice dure sau pesticide.

Utilizează zațul de cafea pentru a stimula florile și fructele de pădure și pentru a ține departe melcii și dăunătorii. Folosește-l în grămada de compost pentru a crește nivelul de azot din sol.

Avantajele utilizării zațului de cafea în grădină ca îngrășământ

Solul compactat este o problemă pentru plante, deoarece solul este comprimat, ceea ce înseamnă că rădăcinile plantei nu pot obține ceea ce au nevoie. Aerarea sparge solul și creează mici găuri prin care oxigenul, nutrienții și apa pot ajunge la rădăcini. Rădăcinile sănătoase pot deveni puternice și, ca urmare, plantele să devină mai rezistente.

Retenție de apă. Retenția de apă este o problemă în regiunile uscate și aride, unde seceta e frecventă. Chiar și plantele rezistente la secetă nu pot obține suficientă apă și ajung să se ofilească și să moară. Zațul de cafea îmbunătățește reținerea apei în sol, iar reținerea îmbunătățită a apei înseamnă că plantele vor putea supraviețui mai mult.

Cafeaua este bună pentru plante? Da, dar numai pentru plantele cărora le place solul acid.

Drenaj. La celălalt capăt al spectrului de retenție a apei, un drenaj slab creează apă stătută și îți lasă plantele vulnerabile la boli.

Solul cu un drenaj bun asigură faptul că rădăcinile plantei pot primi apa de care au nevoie, lăsând în același timp excesul să curgă. Zațul de cafea ajută la descompunerea solului și permite un drenaj mai bun.

Zațul de cafea pentru fertilizare

Râmele sunt fantastice pentru grădini. Se mișcă prin sol prin tuneluri, ceea ce creează orificii de ventilație naturale prin care pot curge oxigen și apă.

De asemenea, mănâncă materie organică, iar excrementele conțin substanțe nutritive pe care plantele le iubesc. Zațul de cafea este materie organică, astfel încât adăugarea lor în grădină va atrage râmele de pământ, care, la rândul lor, vor asigura plantelor substanțe nutritive vitale și drenaj.

Folosirea zațului de cafea pentru a fertiliza grădina este simplă: pune-l în solul din jurul grădinii. De asemenea, cafeaua rămasă poate funcționa bine, atâta timp cât este neagră sau îndulcită cu zahăr – dacă ai folosit îndulcitori artificiali sau lapte, evită să o pui la plante.

Creșterea pH-ului în sol este unul dintre beneficiile zațului de cafea folosit în grădină.

Este posibil să fi auzit că zațul de cafea va modifica nivelul pH-ului grădinii tale.

Zațul de cafea va reduce nivelul pH-ului grădinii, adică va crește aciditatea, ceea ce este excelent pentru plantele cărora le place solul acid, dar face rău plantelor care preferă solul mai puțin acid.

Zațul de cafea are un nivel de pH de 6,5, care este aproape neutru. În termeni simpli, zațul de cafea nu va crește și nici nu va reduce nivelul de aciditate al solului, făcându-l util pentru toate tipurile de plante.

Zațul de cafea pentru compost

Un avantaj al utilizării zațului de cafea în compost în loc să îl folosești ca îngrășământ este faptul că zațul de cafea va crește nivelul de azot din compost.

Plantele primesc alimente de la soare, absorbind lumina ultravioletă și transformându-le în alimente. Procesul de utilizare a razelor solare pentru a crea alimente se numește fotosinteză.

Pentru ca o plantă să facă fotosinteza în mod corespunzător, are nevoie de azot. Zațul uzat face un compost excelent.

Ce mai poți face cu zațul de cafea

Zațul de cafea- scrub pentru corp

Textura granuloasă și conținutul acid al zațului de cafea îl fac să fie un exfoliant foarte bun. Cu doar câteva ingrediente simple, îți poți crea propriul exfoliant corporal.

Amestecă zaț, ulei de cocos și zahăr brun și masează-l pe piele pentru a scăpa de celulele moarte și pentru ca pielea să capete o strălucire naturală.

Zațul de cafea pentru celulită

Cafeina are efect anticelulitic, de aceea este prezentă în multe produse de îngrijire corporală. În loc să dai banii pe creme scumpe, foloseşte zaţul de cafea pentru a-ţi masa coapsele şi vei vedea rezultatele în câteva săptămâni. Cu ajutorul zațului de cafea poți realiza un gomaj anticelulitic cu efecte rapide. Iată cum se procedează: Într-un bol se amestecă o lingură de zaț de cafea cu o lingură de ulei de măsline.Păstrându-se proporțiile, cantitatea poate fi mărită în funcție de necesitate. Se aplică pe zonele afectate de celulită și se masează ușor cu o mănușă, circular, activându-se astfel circulația sanguină. Apoi se spală din abundență cu apă rece.

Zațul de cafea- lumânări de casă

Dacă îți place să faci lumânări, zațul este ideal. El miroase mult mai autentic și arată minunat atunci când este stratificat în lumânări.

Pe măsură ce lumânările se ard, solul devine expus și căldura eliberează aromele bogate de cafea.

Zațul de cafea scapă animalele de purici

Există mai multe produse pentru îndepărtarea puricilor pe piață, dar multe conțin substanțe chimice dure și pot produce efecte secundare nedorite.

Din fericire, puricii nu par să iubească și cafeaua, așa că zațul de cafea este un tratament natural.

Pur și simplu freacă animalul cu zaț de cafea după șamponare. Clătește bine toată blana și las-o să se usuce ca de obicei.

Unii spun că acest lucru poate, de asemenea, oferi netezime și strălucire blăniței.

Zațul de cafea neutralizează mirosurile

Zațul conține azot, care ajută la eliminarea gazului de sulf cu miros urât din aer atunci când este combinat cu carbon. Cu alte cuvinte, zațul de cafea poate ajuta la absorbția și eliminarea mirosurilor.

Poți așeza un castron cu zaț în frigider sau congelator pentru a neutraliza mirosurile din alimentele alterate sau prea parfumate.

De asemenea, poți umple săculeți cu zaț pentru a face odorizante portabile.

Ne-am mutat la Terasacucarti.com, vă rugăm să marcați noul link. Vă mulțumim!