Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa pe care să le vizitezi vara asta

Muntele, datorită formelor sale de relief, aerului proaspăt și peisajelor impresionante, reușește oricând să transforme o escapadă într-o vacanță reușită, care să ne încarce bateriile. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase stațiuni montane din Europa pe care să le vizitezi vara asta.

Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa pe care să le vizitezi vara asta

CUPRINS:

 • Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa pe care să le vizitezi vara asta
 1. Hallstatt, Austria
 2. Chambery, Franța
 3. Val Thorens, Franța
 4. Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa – Alpe d’Huez, Franța
 5. Metsovo, Grecia
 6. Interlaken – cantonul Berna,  Elveția
 7. Lavigno, Italia
 8. Olden, Norvegia
 9. Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa  – Bled, Slovenia
 10. Arties, Spania
 • Cele mai frumoase și renumite stațiuni de schi din Europa
 1. Cortina D’Ampezzo, Italia
 2. Courchevel, Franța
 3. Bansko, Bulgaria
 4. St. Moritz, Elveția
 5. Kitzbuhel, Austria
 6. Zermatt, Elveția
 7. Madonna din Campiglio, Italia

Continentul nostru, când vine vorba de distracție și obiective turistice, are la bază cele mai frumoase destinații de vacanță. Cu peisaje desprinse din povești, care îți fac inima să tresalte, dar și restaurante cu preparate culinare deosebite, stațiunile montane din Europa reprezintă destinațiile de vis pentru vacanța din această vară.

Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa pe care să le vizitezi vara asta

Hallstatt, Austria

Este locul aflat la poalele Muntelui Salzberg, în regiunea Salzkammergut, și este considerat Perla Austriei. O stațiune montantă care oferă priveliștea încântătoare a lacului alpin și a împrejurimilor fantastice. În Hallstatt se află și cea mai veche mină de sare din lume, aici se poate vedea cum se extrage sarea, cu ajutorul unui funicular, care te poate plimba prin galeriile minei.

Chambery, Franța

Este locul de poveste unde poți petrece cea mai frumoasă vacanță de vară la munte. Chambery este unul dintre cel mai bine conservate orașe vechi medievale din Franța, care pune la dispoziția turiștilor o mulțime de obiective turistice, o varietate de trasee de plimbare, dar și restaurante cu mâncare bună și atmosferă relaxantă.

Val Thorens, Franța

Este una dintre stațiunile montane amplasate la cea mai mare altitudine din Europa, și anume 2.300 de metri. Aici se investesc anual bugete mari pentru amenjare și pentru infrastructură pentru a le oferi turiștilor cea mai frumoasă experiență montantă. Aici se regăsește o porțiune de schi de 600 de kilometri, care a fost inclusă și în topul celor mai bune domenii de schi din lume.

Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa – Alpe d’Huez, Franța

Știm deja că Alpii fracezi sunt spectaculoși, iar țara în sine reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță. Aici se regăsesc peste 200 de kilometri de pârtii, restaurante, patinoarul din Palais des Sports, dar și un cinematograf. Alpe d’Huez este și porțiunea de drum celebră care apare în competiția ciclistică Turul Franței.

Metsovo, Grecia

Satul grecesc Metsovo este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, ce arată partea de munte de sub Katara Col, din Monyele Pindos. Orașul se află la altitudine înaltă și este înconurat de brazi, case tradiționale făcute din piatră și lut, dar și clădiri istorice deosebite

Interlaken – cantonul Berna,  Elveția

Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Elveția. Numele de Interlaken provine de la poziția sa geografică, între două lacuri, Brienz la est și Tjun la vest. Este stațiunea montană declarată orașul aventurii, deoarece aici se pot încerca o serie de sporturi montane precum patinaj, schi, escaladări, rafting sau zbor cu parapanta.

Lavigno, Italia

O destinație montană de vacanță denumită și paradisul sporturilor de iarnă, deoarece locul oferă posibilități multiple de explorare, dar și pesiaje superbe și o mulțime de locuri de relaxare ce pot fi vizitate în vacanță. Aici sunt 50.000 de hectare care adăpostesc specii de plante, dar și animale, care au fost declarate arii protejate pentru asigurarea habitatelor, dar și pentru studiul naturii.

RECOMANDĂRI O mașină a luat foc pe autostrada A1, în județul Hunedoara. Trei persoane, printre care și un copil, s-au autoevacuat

Olden, Norvegia

Localitatea cu doar 500 de locuitori, care se află în zona Stryn, este renumită pentru croaziere în apele înghețate printre fiordurile norvegiene. Olden este poarta de trecere către cel mai mare ghețar al Europei pe uscat, Ghețarul Justedal. Aici te vei bucura de peisaje nemaipomenite, munți impunători și cascade de vis.

Cele mai frumoase stațiuni montane din Europa  – Bled, Slovenia

Este stațiunea slovenă situată în Alpii Iulieni, pe malul lacului cu același nume. În mijlocul lacului se află o insulă naturală, în formă de lacrimă, acolo unde a fost ridicată și o mănăstire medievală. Stațiunea Bled este preferată și de romanticii incurabili care, dacă ajung aici pentru o nuntă la biserica de pe insulă, trebuie să meargă cele 99 de trepte cu mireasa în brațe.

Arties, Spania

Chiar dacă Spania te duce numai cu gândul la mare și peisaje mediterane, există și o serie de sate de munte, în special în regiunea Valle de Aran, din regiunea de nord-est a țătii. Arties este una dintre cele mai uimitoare zone de munte, așezat de-a lungul râului Garona, unde punctul culiminant este Biserica Parohială Santa Maria, o structură romanică din secolul al XI-lea.

Cele mai frumoase și renumite stațiuni de schi din Europa

Cortina D’Ampezzo, Italia

Este locul care a găzduit Jocurile Olimpice din Italia în 1956, iar acum a devenit una dintre cele mai renumite stațiuni montant din lume. Stațiunea se află în zona munților Dolomiti, iar aici se regăsesc posibilități multiple de distracție precum sporturi montante, drumeții, dar și explorarea bucătăriei din regiunea Italiei.

Courchevel, Franța

În Alpii francezi vei descoperi și una dintre cele mai spectaculoase stațiuni montane, Courchevel. Aici este cea mai mare zonă de schi din lume, Lei Trois Vallees, care pune la dispoziție peste 600 kilometri de piste pentru activități montante precum snowboarding sau schi.

Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de schi din Europa, renumită pentru peisajul spectaculos. Este situată la intersecția Franței cu Italia și Elveția, pe Mont Blanc, și este locul unde poți experimenta o serie de aventuri în ceea ce privește sporturile de iarnă.

Bansko, Bulgaria

Este una dintre cele mai apropiate stațiuni montane de România, care oferă o serie de destinații fascinante bune pentru relaxare și practicarea sporturilor de iarnă. Bansko este una dintre cele mai dezvoltate stațiuni din Bulgaria, cu o mulțime de atracții turistice, dar și una dintre cele mai cunoscute destinații sportive.

St. Moritz, Elveția

Esta cea mai veche stațiune montană din lume, dar și una dintre cele mai esclusiviste din Europa. Este una dintre cele mai renumite stațiuni și pentru modernizările de ultimă generație, ambianța, dar și pentru multiplele activități pe care le poți face aici precum: patinaj, schi nordic și bob, sau tobogan.

Kitzbuhel, Austria

Este una dintre cele mai extravagante și luxoase stațiuni de schi din Europa, cunoscută și sub numele de Kitz. Aici, în fiecare iarnă, pe pârtia de coborâre Streif din Hahnenkamm are loc Cupa Mondială de ski Alpin. În centrul stațiunii montane se regăsesc o serie de magazine de lux ale designerilor internaționali, mașini sport și restaurante esclusiviste.

Zermatt, Elveția

Este locul cu cea mai înaltă zonă de schi din Alpi, cu peste 350 de km de pârtii și peste 30 de instalații de cablu. O mulțime de atracții turistice, priveliști nemaipomenite, drumeții montane copleșitoare, magazine și restaurante care îți garantează o vacanță de vis. Zermatt este o stațiune fără trafic sau automobile, deoarece aici transportul se realizează cu 500 de autobuze electrice.

Madonna din Campiglio, Italia

Este una dintre cele mai faimoase stațiuni de schi localizată în zona Trentino-Alto Adige. Atinge 2.500 de metri altitudine și face parte din sistemul Skirama Dolomiti, cu peste 350 km de pârtii de schi. Aici se găsesc cele mai frumoase și îngrijite trasee pentru pasionații de sporturi de iarnă.

Ne-am mutat la Terasacucarti.com, vă rugăm să marcați noul link. Vă mulțumim!