Ce să vizitezi în Insulele Baleare

Insulele Baleare sunt un arhipelag în vestul Mării Mediterane și formează o comunitate autonomă din Spania, compusă dintr-o singură provincie cu același nume, cu capitala în Palma de Mallorca. Descoperă ce este recomandat să vizitezi în insulele Baleare.

Ce să vizitezi în Insulele Baleare

CUPRINS:

 • Ce să vizitezi în insulele Baleare
 • Atracții turistice din insulele Baleare
 1. Insula Ibiza
 2. San Antonio
 3. Palma de Mallorca
 4. Puerto Portales – Insula Mallorca
 5. Mănăstirea Cartuja de Valldemossa
 6. Cala Blava
 7. Menorca
 8. Manacor
 9. Can Picafort
 10. Figueretes
 11. Parcul Natural de Ses Salines – Insula Formentera
 • Cele mai frumoase plaje din Ibiza
 1. Playa de Talamanca
 2. Plaja Benirras
 3. Ses Salines
 4. Playa de en Bossa
 5. Playa Sol D’en Serra

Illes Balears, numele oficial în catalană, sau Islas Baleares în spaniolă, Insulele Baleare sunt aproape de coasta Spaniei, de care aparțin. Principalale insule de aici sunt Mallorca, Menorca (Minorca), Ibiza (Eivissa) și Formentera, dar și o insulă mică numită Cabrera. Descoperă atracții turistice în Insulele Baleare.

Ce să vizitezi în insulele

Baleare Plaje cu nisip alb pudră, apa mării albastră, dar și un peisaj însorit sunt doar câteva dintre caracteristicile importante și fascinante din insulele Baleare, din Spania. Aici sunt incluse patru insule, fiecare cu propriul său caracter, și anume:

 • Mallorca;
 • Menorca;
 • Insula Ibiza;
 • Insula Formentera.

Atracții turistice din insulele Baleare

Insula Ibiza

Cunoscută drept cea mai animată și distractivă insulă de pe glob, Ibiza are o serie de plaje desprinse din povești, dar și nenumărate atracții turistice și locuri de petrecere. Face parte din patrimoniul UNESCO și se remarcă, de departe, prin varietate și cultură. Este a treia insulă, ca mărime, din arhipelagul Baleare, și este formată din cinci municipii: San Antonio, Santa Eulalia del Rio, San Jose, Saj Juan Bautista și Ibiza.  Este una dintre cele mai vizitate insule, atât pentru plajele multiple, care se mulează pe preferințele oricui, cât și pentru climă și situri arheologice, precum ruinele feniciene.

San Antonio

Este una dintre cele mai renumite localități turistice din insula Ibiza, deoarece este o adevărată zonă pentru distracție. Orașul este pe coasta vestică a insulei Ibiza, și este al doilea ca mărime din insulă. San Antonio a fost un oraș de pescari, dar s-a dezvoltat ulterior, din punct de vedere turistic, în anii 50, odată cu apariția restaurantelor și hotelurilor. Printre cele mai importante planje de nisip de aici se numără: Cala Conta, Cala Bassa și Cala Tarida, aici se pot face sporturi nautice și scufundări, dar și tenis, și călărie, în proximitatea plajelor.

Palma de Mallorca

Capitala Insulelor Baleare, Ibiza, Mallorca și Menorca, Palma este recunoscută pentru plajele deosebite, dar și pentru pădurile de pin și palmier. Orașul plutește între Spania și coasta Africii de Nord, și are o frumusețe aparte datorită obiectivelor turistice precum impunătoarea catedrală gotică La Seu sau unul dintre cele mai aventuroase locuri de pe insulă, Peștera Dragonului.

Puerto Portales – Insula Mallorca

O stațiune plină de farmec și extravaganță, cu iahturi de lux și restaurante elegante din Mallorca. Portul este nou construit și oferă cele mai frumoase peisaje, dar și cele mai elegante cafenele și mașini strălucitoare.

Mănăstirea Cartuja de Valldemossa

Valldemossa este un sat aflat pe un deal de pe Munții Tramuntana, cu vedere la Marea Mediterană. Orașul este înconjurat de dealuri pline de livezi și plantații de măslini. Aici sunt printre cele mai vechi clădiri ale orașului, clădiri din piatră veche, decorate cu plante cu ghivece, dar sunt și multe străzi pietonale, galerii de artă și restaurante. Aici, Portul Valldemossa, un vechi sat de pescuit, s-a transformat într-unul dintre cele mai frumoase porturi din zonă, recunoscut pentru bucătăria sa aromată.

Cala Blava

O stațiune situată pe insula Mallorca și care se dovedește a fi perfectă pentru liniște și relaxare. Are o sumedenie de peisaje exotice, plaje cu nisip alb și roci spectaculoase, iar atmosfera este una calmă și îmbietoare. O destinație turistică potrivită pentru familii.

Menorca

Una dintre cele trei Insulele Baleare, Islas Baleares, Menorca a fost din totdeauna considerată sora mai mică a insulei Mallorca. Este una dintre cele mai populate insule de către turiști, datorită peisajelor fascinante și plajelor scăldate în marea azurie și golfurile stâncoase. Este declarată de UNESCO rezervație mondială și adăpăstește 19 zone protejate la cel mai înalt grad.

Manacor

Este orașul situat în Mallorca cu un peisaj care abundă de migdali, smochini, roșcove și viță de vie. Aici temperatura medie anuală este de aproximativ 17 grade C. Orașul este străbătut de pârâul Cabana Sa, care se varsă în Na Broges.

Can Picafort

Stațiunea Can Picafort este o destinație turistică pe care nu trebuie să o ratezi în Insulele Baleare. Este situată în nordul coastei Mallorca, la 60 km nord-est de Palma, în estul golfului Alcudia, și găzduiește cele mai frumoase priveliști, specifice Spaniei. Are și o varietate de obiective turistice, dar și parcuri de distracții pentru pasionații de  aventură.

Figueretes

Figueretes este o mică suburbie din insula binecunoscută Ibiza, care prezintă deschidere la Marea Mediterană și o mulțime de piețe atractive și locuri unde se practică sporturi acvatice. Una dintre cele mai cunoscute plaje de aici este plaja Bossa, populată de turiști din toate colțurile lumii.

Parcul Natural de Ses Salines – Insula Formentera

Parcul Natural Ses Salines este situat în patrimoniul UNESCO și este o rezervație naturală care cuprinde zona sudică a insulei Ibiza și a insulei nordice Formentera, dar și canalul maritim între cele două insule. Una dintre caracteristicile importante ale parcului este întinderea pajiștilor subacvatice cu plante acvatice care se găsesc numai în Marea Mediterană.

Cele mai frumoase plaje din Ibiza

Playa de Talamanca

Playa de Talamanca este situată în orașul Ibiza și este portul închis, protejat de vânt. Este la 2 km de oraș și de portul Ibiza, iar aici se află cel mai mare parc acvatic din Ibiza, Aguamar.

Plaja Benirras

Situată pe coasta de sud-vest a Insulei Ibiza, în apropierea Portului San Miguel, plaja este dispusă de-a lungul unui golf și este mărginită de bărci și pescari, care aduc pește proaspăt zilnic.

Ses Salines

O plajă întinsă, acoperită cu nisip fin, de-a lungul căreia se află o mulțime de restaurante, cafenele și magazine. Aici atmosfera de vacanță este în fiecare zi datorită muzicii și a turiștilor relaxați.

Playa de en Bossa

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Ibiza, considerată și cea mai lungă din insulă, plină de baruri, magazine și restaurante. Este considerată și una dintre cele mai aglomerate insule în timpul sezonului estival.

Playa Sol D’en Serra

Situată într-un golf restras din insula Ibiza, pe coasta de est a insulei. Aici, de jur-împrejur, sunt munți înverziți, care creează unul dintre cele mai frumoase contraste naturale cu apa albastră.